Gimnázium

Bemutatkozó

20 éves múltra visszatekintő gimnáziumunkban, korszerűen berendezett, legújabb oktatási eszközökkel felszerelt szaktantermekben média és köznevelési típusú sport orientáltságú képzés folyik.

Magas színvonalú oktatás biztosítja tanulóink hatékony felkészülését a kétszintű érettségi vizsgákra és a felsőfokú továbbtanulásra.

Az eredményes érettségi eléréséhez a kötelező érettségi tantárgyakon kívül, testnevelés, természettudományos tantárgyak, vizuális kultúra és mozgóképkultúra- és médiaismeret tantárgyakból fakultáció választható a 11.-12. évfolyamon.

DSC04281 scaled
Kepernyokep 2022 09 02 094114

Nyelvi lehetőségek

Az idegen nyelvek tanítására (angol, német, spanyol) kiemelt figyelmet fordítunk.

A tanórákon kívül diákjainknak lehetőséget biztosítunk külföldi nyelvgyakorlásra, több nemzetközi cserekapcsolatunk van (kassai és duisburgi sportiskolák), és rendszeresen szervezünk angliai és spanyol utazásokat is.

Hagyományaink

Pedagógiánkban fontos szerepet tölt be a hagyományok tisztelete, a kulturális értékek és a kiemelkedő teljesítmények megbecsülése.

Névadó olimpiai bajnokunk, Csik Ferenc és a „Medve utcai polgári” híres diákja, tanára, Németh László példaképül szolgál az ifjúság oktatásában, nevelésében.

Tehetséges, kiemelkedő teljesítményt nyújtó gimnazistáink Csik-díjban és oklevélben, és Média-díjban és oklevélben részesülhetnek. Sporttagozat: 2007/08-as tanévtől köznevelési típusú sportiskolai nevelés és oktatás 4-illetve 5 évfolyamos képzéssel valósul meg. 2013/14-es tanévtől köznevelés típusú sportiskolai és módszertani központként működünk.

DSC03306 2 scaled
DSC04216 scaled

Sport orientáció

Céljaink között szerepel az élsportoló diákok számára az edzés, a versenyzés és a tanulás összehangolása, segítése, a sport miatt sokat hiányzók felzárkóztatása, vizsgákra való felkészítése, aminek elengedhetetlen része az edzőkkel, egyesületekkel, szülőkkel való együttműködés, kapcsolattartás.

 

A sportiskolások speciális tantárgymodulokat is tanulnak, pl. sporttörténet, sportági ismeret, edzéselmélet, sportetika, sportegészségtan, sportpszichológia.

 

Élsportolóink kiváló hazai és nemzetközi eredményekkel is büszkélkednek

 

Média orientáció

Média orientációt választó tanulók megismerkedhetnek a multimédiás eszközök és programok használatával (hang-és képdigitalizálás, mozgóképszerkesztés), a multimédia programozás alapjaival, mozgókép elemzéssel és kommunikációs rendszerekkel.

Tehetséges diákjaink szép sikereket érnek el országos film-és fotópályázatokon.

2019-es tanévtől felmenő rendszerben művészeti osztályt indítunk.

 

Kapcsolatban állunk a Budapest Hilton szállodalánccal, valamit rendszeresen veszünk részt és érünk el kimagasló eredményt a Pénziránytű Iskolahálózat kisfilm pályázatain.

DSC 9193comp
DSC03159 2 scaled

Továbbtanulás

A végzősök elsősorban a Testnevelési Egyetemen, gazdasági, jogi, média kommunikációs szakokon, külföldi egyetemeken spotösztöndíjjal és felsőfokú szakképzésben tanulnak tovább.

Közösségi programjaink

Népszerű iskolai közösségi programjaink:

 

gólyatábor

gólyahét

hagyományos ünnepeink

szalagavató bál

sítábor

Csik-napok

őszi- és tavaszi témanapok

DÖK nap

DSC 0353 scaled
DSC03913 scaled

Kapcsolataink

Az intézmény külső kapcsolatai közül néhány:

  • EMMI Nemzeti Utánpótlás-Nevelési és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság által évente két alkalommal biztosított pályázati összeg segíti a köznevelés típusú sportiskolai modell működését.
  • Budapest Hilton Szálloda pályaorientációs napokat szervez, médiás tanulóknak pályázati és munkalehetőségeket, munkájuknak kiállítási helyszínt biztosít.
  • Pénziránytű Alapítvány által meghirdetett filmpályázaton gimnáziumi csapatunk kétszer is országos 1. helyezést ért el. A tanulók tudatos pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében  gazdasági ismeret tantárgyat tanítunk. Iskolánkat a hagyományok tisztelete mellett a partnerközpontúság, folyamatos fejlesztés és megújulás jellemzi.

Hírek

gimnazium felveteli
2022/23-es tanév

Gimnáziumi végleges felvételi jegyzék

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételiző Diákok! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Oktatási Hivatal által megküldött végleges felvételi jegyzéket az alábbiakban tekinthetik meg tagozatokra bontva a felvételt nyert,

1 1
2022/23-es tanév

Részvétel a Fővárosi Komplex Rajzversenyen

Részt vettünk a Fővárosi Komplex Rajzverseny 3. kategória (tagozatos és művészeti iskolák) eseményén. A 10. évfolyam március 22-én, a 9. évfolyam 29-én alkothatott a Ludwig

gimnazium felveteli
2022/23-es tanév

Gimnáziumi felvételi tájékoztató

Tisztelt Érdeklődő Szülők! Kedves Diákok! Iskolánk gimnáziumi felvételi tájékoztatója  ide kattintva érhető el. „A szóbeli meghallgatást 2023. március 02. csütörtök – március 08. szerda között

Dokumentumok