Asset 12@2x
Asset 7@2x

Alsó
Tagozat

Asset 10@2x
Asset 8@2x
Asset 13@2x
Asset 3@2x
Asset 1@2x

Alsó
Tagozat

Iskolánkról

Intézményünk szép, jól felszerelt épületében 12 évfolyamon zajlik az oktatás.

A nyolc alsós osztály külön épületszárnyban, a nagyobb korosztályoktól jól elkülönülve, családias légkörben éli hétköznapjait.


Világos, barátságosan kialakított, ízlésesen berendezett osztálytermekben folyik az oktató- és nevelőmunka.


A tanítók első osztálytól egészen negyedik osztályig viszik az osztályokat, így négy éven át megvalósítható egy testreszabott, a tanulók egyéni képességeit figyelembe vevő fejlesztő munka. Fejlesztő pedagógusok, pszichológus, logopédus és pedagógiai asszisztensek segítik őket.

iskolankrol
DSC 0205 scaled

Boldog Iskola

Az alsós osztályfőnökök és az iskolapszichológus vezetésével vesznek részt tanulóink a boldogság programban.

Munkájuk eredményeként elnyertük az „Örökös Boldog iskola” címet. Ezeken az órákon a gyerekek megismerik, hogy mit jelent a pozitív gondolkodás, az egymásra figyelés, elfogadás.

 

Egy vidám, kiegyensúlyozott osztályban nevelkedő kisgyerek sokkal nyitottabb, bizalommal fordul a világ felé, könnyebben kezeli a stresszt, nem menekül el a kihívások elől.

 

Célunk, hogy az alsó tagozat minden osztálya bekapcsolódjon a boldogság programba.

Szabadidős lehetőségek

A szabadidő hasznos eltöltésére számos lehetőség áll a gyerekek rendelkezésére.

A zene iránt érdeklődő gyerekekkel a kerületi zeneiskola tanárai foglalkoznak hangszeres zeneórákon, a sportszerető tanulók sok sportág közül választhatnak: elsajátíthatják a kosárlabda, labdarúgás, judo, vívás, fitkid és a capoeira fortélyait.

DSC 0419 scaled
Kepernyokep 2022 08 30 102740

Oktatás

Az elsős évfolyamon a köznevelési típusú sportosztályban speciális szókincstanítás történik angol nyelven a testnevelés, rajz, ének, küzdelem és játék tanórák keretében.

Ebben az osztályban az első két évben úszásoktatáson is részt vesznek tanulóink.

 

A másik, a körzetes beiskolázású osztályunkban tanulóink heti két órában dráma órán vesznek részt. Emellett a testnevelés, a rajz, technika és az ének órákon
angol nyelven speciális szókincset sajátíthatnak el. Az alsó tagozaton a nyelvi modell célja, hogy fejlődhessen a tanulók nyelvtanulási kompetenciája, bővüljön a
szókincsük, illetve elsajátíthassák a hétköznapi életben használatos kifejezéseket.

Medvevár

Leendő elsőseink számára „MedveVár – Játszóházat” hirdetünk, ahol a nagycsoportos óvodások izgalmas, játékos foglalkozásokon ismerkedhetnek meg iskolánkkal. A szülők számára itt lehetőség nyílik a személyes beszélgetésen túl arra is, hogy megismerkedjenek az iskola épületével és betekintést nyerhetnek az itt folyó nevelő-oktató munkába.

Sportalkalmassági feladatok:

Feladatok egy akadálypályát képeznek, melyet a gyerekekkel először közösen végéig csinálunk, majd önállóan kell végig menniük az állomásokon.

- A feladat slalom futással, bóják kerülgetésével kezdődik, majd egy nagy bója megkerülésével padon felfutás következik a bordásfalra, vándormászás végig a bordásfalon, szivacsra leugrás, előre bukfenc, labdavezetés lábbal majd gurítás padon, utánozó mászások (pók-rák-nyuszi), majd felfordított padon egyensúlyozás ezt követően célbadobás kislabdával falra festett körbe.

Maci e1540365512272 1

Hírek

337279897 1376511232891537 3274845113575743836 n
2022/23-es tanév

Szépírás-Kézírás Verseny az alsó tagozaton

Az alsó tagozatos diákok március 15-i ünnephez kapcsolódó szövegek szép, pontos lemásolásával vehettek részt a Szépírás-Kézírás Versenyen, ezzel bizonyítva, hogy napjainkban is mennyire fontos minőségi

1. ZOLD sunis foto
Alsó tagozat

Állatok Világnapja az alsó tagozaton

Állatok Világnapja – „Állati jó nyomozás!” az alsó tagozaton „Mit rejt az ábra?” – tettük fel a kérdést a nyomozásban részt vevő tanulóknak! S ezzel

DSC05368
2022/23-es tanév

Sportágválasztó – 2022.

Sportágválasztó programot rendeztünk iskolánk alsós és felső diákjai számára, az Európai Diáksport Napján, amelyet idén is szeptember utolsó péntekén, azaz 2022. szeptember 30-án tartottunk. „Going

Dokumentumok

Galéria