Alsó tagozat
felvételi

Információk

Beiratkozás

Medvevár

Videók

Információk

Tisztelt Szülők!

 

Az első szülői értekezletet 2023. 05. 31-én, szerdán, 16 órakor tartjuk.

 

Kérjük, erre az alkalomra lehetőség szerint hozzák magukkal a Kormányablakban elkészített fényképes igazolást (Nemzeti Egységes Kártyarendszer Adatlap), ami az új diákigazolvány iskolánkban történő megrendeléséhez szükséges.

Megjelenésükre feltétlen számítunk.

 

2023-2024. tanévben a következő osztályok indítását tervezzük:

  • Köznevelési típusú sportosztály: speciális szókincs tanítása angol nyelven az emelt szintű testnevelés, rajz, ének, technika tanórák keretében, valamint úszásoktatás
  • Művészeti orientáltságú osztály: speciális szókincs tanítása angol nyelven testnevelés, rajz, technika és ének tantárgyak keretében, valamint heti két Dráma – művészetek tanóra, ahol lehetőséget adunk a rajz, ének, bábművészet és dráma iránt érdeklődőknek, hogy kibontakoztassák tehetségüket
279002342 857281688509877 5952062856129617242 n

Beiratkozás a leendő első osztályokba

Beiratkozás ideje: 2023. április 20-21. 8-19 óra között volt.

A Közép-Budai Tankerületi Központ részletes tájékoztatója itt olvasható. 

A beiratkozással kapcsolatos részletes iskolai tájékoztató ide kattintva érhető el.

 Iskolánk körzete ide kattintva érhető el.

A sportalkalmassági mérés időpontja:

2023. április 21. 14. 00 óra

Az alkalmassági mérés eredménye ide kattintva tekinthető meg.

A sportalkalmassági mérés során a feladatok egy akadálypályát képeznek, melyet a gyerekekkel először közösen végéig csinálunk, majd önállóan kell végig menniük az állomásokon. 

A feladat slalom futással, bóják kerülgetésével kezdődik, majd egy nagy bója megkerülésével padon felfutás következik a bordásfalra, vándormászás végig a bordásfalon, szivacsra leugrás, előre bukfenc, labdavezetés lábbal majd gurítás padon, utánozó mászások (pók-rák-nyuszi), majd felfordított padon egyensúlyozás ezt követően célbadobás kislabdával falra festett körbe.

Ezeket a feladatokat a MedveVár foglalkozás során a diákok gyakorolják.

felhivas

Dokumentumok

2023-2024. tanévi elsős osztálytanítóink bemutatkozása

Csaszar Katalin scaled

1.a osztály - köznevelési típusú sportosztály - osztálytanító: Császár Katalin

9 éve vagyok a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanítója. Első itteni osztályom tagjai épp az elmúlt tanévben ballagtak el, s nagyon jó érzés volt látni, ahogyan a csetlő-botló, szinte még óvodás apróságok évről-évre kibontakoztak, s szinte felnőtté váltak. A tanító munkája nagyon sokrétű. Egyszerre vagyunk a tudás megszerzésének segítői, szabadidőszervezők, pszichológusok, játszópajtások, védőnők, beszélgetőtársak - jártasak vagyunk a dinoszauruszoktól a versenyautók szerkezetéig minden témában -, s én igyekszem is ennek a kihívásnak megfelelni. Érdeklődő vagyok, s szeretek a világból mind többet felfedezni a magam, s a rám bízott gyerekek fejlődése érdekében. Szívesen veszek részt továbbképzéseken, s a mindennapi munka során is használom a rendelkezésre álló digitális eszközöket. Az okostábla pl. nagyban segít abban, hogy egy-egy felmerülő kérdésben azonnal választ kapjunk, így azt is megtanulják a gyerekek, hogy az internet nem csupán a szórakozást tudja támogatni, de akkor is a segítségünkre van, ha lankad a figyelem, s valamivel “okosan” kell feldobni az órát. Mivel a gyerekek nagyon sok időt töltenek az iskolában, fontos, hogy jó érzéssel jöjjenek be, ezért vallom, hogy szeretetre és elfogadásra van a leginkább szükségük. Meg kell tapasztalniuk, hogy a tudás érték, és fontos, de el kell tudni fogadniuk azt is, hogy ennek megszerzése sok munka, s nem megy mindenkinek egyformán gyorsan és könnyen. Célom, hogy türelmesek, megértőek, szeretetteljesek legyenek magukkal, s egymással szemben is. Szeretettel várom az érdeklődőket a MedveVár alkalmain, valamint a nyílt órákon, ahol személyesen is megismerkedhetünk.

1.b osztály - művészeti orientáltságú osztály - Botos Tünde

Pilisvörösváron élek.1996-ban szereztem meg általános iskolai tanító-református hittanoktató diplomámat a KGRE-Tanítóképző Főiskoláján. Tanulmányaimat 2000-ben drámapedagógus, színi nevelési specializációval egészítettem ki a Nyíregyházi Főiskolán. Módszertani kultúrámat folyamatos továbbképzésekkel igyekszem gazdagítani, hogy a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő, változatos tanórákat tartsak.(EMK, Mindlab, KIP) 2023-tól vagyok a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium nevelőtestületének tagja. Jelenleg a 4.b osztályfőnökeként végzem nevelői munkámat. Olyan órákat szeretek tartani, legyen szó bármelyik tantárgyról is, ahol a gyerekek „belefeledkeznek” a tanulásba, és olyan jókedvvel teszik ezt, mintha játszanának. Célom, hogy az olvasás megtanulása élmény legyen minden diákom számára, amelyet biztos eszközként használnak majd az ismeretek megszerzéséhez és az önműveléshez. Arra törekszem, hogy mindezt a digitális eszközök használatával, egyéni bánásmóddal és kellő humorral végezzem a gyerekek között. Munkámban igényes vagyok, ezért szeretem megteremteni a tanítás-tanulás folyamatához szükséges légkört, ami nélkülözhetetlen a minőségi munka megteremtéséhez. Szándékom olyan gyerekek nevelése, akik konfliktusaikat, kudarcaikat jó önismerettel kezelik, továbbá értelmes, harmonikus és derűs életet lesznek képesek élni. A 3. évezred széleskörű készségekkel rendelkező, tudatos gyerekeket vár az iskolákból, akik felnőttként együttműködően, a folyamatos tanulásra képesen, a változásoktól nem félve, kreatívan és hatékonyan megállják majd a helyüket a nagybetűs életben. Rendszeresen keresem azokat az alternatívákat, amikkel mindezeket meg tudom valósítani, és fent tudom tartani velük a tanulók tudásvágyát. Talán legjobban a következő idézettel tudom összefoglalni, hogy mit gondolok a pedagógushivatásról. „Azt hiszem a nagy tanár nagy művész, és olyan kevés van belőlük, mint a nagy művészekből. A tanár művészete a legnagyobb a világon, hiszen az anyaga, az emberi elme és lélek.”(John Steinbeck) Szeretettel várom a kis diákjaimat!

medvevar medve

Medvevár

Az első MedveVár foglalkozást 2022. október 1. szombaton tartottuk, ahol az óvodások és szüleik megismerkedhettek játékos foglalkozások keretében a leendő elsős tanítókkal.

A második MedveVár foglalkozást 2023. február 17., pénteken tartottuk.

Alsó tagozatos tanulóink balett előadása után a leendő elsős kisdiákok Micimackó akadálypályáján próbálhatták ki ügyességüket, s egyben gyakorolhatták a sportalkalmassági mérés feladatait.

Kérdéseiket az alábbi e-mail címen tudják feltenni:

[email protected]

Intézményvezető-helyettesi tájékoztató a Boldogságóra Programról

Play Video Play Video

Intézményvezetői
tájékoztató

Play Video Play Video

Iskolabemutató

Play Video Play Video