Alsó tagozat
felvételi

Információk

Medvevár

Nyílt órák

Videók

Információk

2023-2024. tanévben a következő osztályok indítását tervezzük:

  • Köznevelési típusú sportosztály: speciális szókincs tanítása angol nyelven az emelt szintű testnevelés, rajz, ének, technika tanórák keretében, valamint úszásoktatás
  • Művészeti orientáltságú osztály: speciális szókincs tanítása angol nyelven testnevelés, rajz, technika és ének tantárgyak keretében, valamint heti két Dráma – művészetek tanóra, ahol lehetőséget adunk a rajz, ének, bábművészet és dráma iránt érdeklődőknek, hogy kibontakoztassák tehetségüket
279002342 857281688509877 5952062856129617242 n
medvevar medve

Medvevár

Az első MedveVár foglalkozást 2022. október 1. szombaton tartottuk, ahol az óvodások és szüleik megismerkedhettek játékos foglalkozások keretében a leendő elsős tanítókkal.

IDŐPONTVÁLTOZÁS!

A második MedveVár időpontja 2023. február 18-a helyett február 17., péntek, 16:30-18:00!

Programtervezet:

·         regisztráció (16:00-tól)

·         balett-előadás

·         Micimackó akadálypálya (Sportalkalmassági felmérés feladatait gyakorolják az „a” és „b” osztályba jelentkező gyerekek is. Sportolásra alkalmas ruházat és sportcipő/váltócipő szükséges.)

Kérjük, hogy részvételi szándékukat az alábbi címen jelezzék. Kérdéseiket szintén az alábbi címen tudják feltenni:

[email protected]

Nyílt órák

  • Nyílt órák 1-4. évfolyamon: 2023. február 20-24.

    Részvételi szándékukat kérjük, jelezzék az alábbi e-mail címen: [email protected]

A köznevelési típusú sportosztályba sportalkalmassági mérés szükséges. Csak az a tanuló nyer felvételt a sportosztályba, aki megfelelt a követelményeknek.

A sportalkalmassági mérés időpontja:

2023. április 21. 14. 00 óra

A sportalkalmassági mérés során a feladatok egy akadálypályát képeznek, melyet a gyerekekkel először közösen végéig csinálunk, majd önállóan kell végig menniük az állomásokon. 

A feladat slalom futással, bóják kerülgetésével kezdődik, majd egy nagy bója megkerülésével padon felfutás következik a bordásfalra, vándormászás végig a bordásfalon, szivacsra leugrás, előre bukfenc, labdavezetés lábbal majd gurítás padon, utánozó mászások (pók-rák-nyuszi), majd felfordított padon egyensúlyozás ezt követően célbadobás kislabdával falra festett körbe.


Ezeket a feladatokat a MedveVár foglalkozás során a diákok gyakorolják.

281806356 877763393128373 1731985112558425315 n

2022-2023. tanévi elsős osztálytanítónk bemutatkozása

Csaszar Katalin scaled

1.a osztály - köznevelési típusú sportosztály - osztálytanító: Császár Katalin

9 éve vagyok a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanítója. Első itteni osztályom tagjai épp az elmúlt tanévben ballagtak el, s nagyon jó érzés volt látni, ahogyan a csetlő-botló, szinte még óvodás apróságok évről-évre kibontakoztak, s szinte felnőtté váltak. A tanító munkája nagyon sokrétű. Egyszerre vagyunk a tudás megszerzésének segítői, szabadidőszervezők, pszichológusok, játszópajtások, védőnők, beszélgetőtársak - jártasak vagyunk a dinoszauruszoktól a versenyautók szerkezetéig minden témában -, s én igyekszem is ennek a kihívásnak megfelelni. Érdeklődő vagyok, s szeretek a világból mind többet felfedezni a magam, s a rám bízott gyerekek fejlődése érdekében. Szívesen veszek részt továbbképzéseken, s a mindennapi munka során is használom a rendelkezésre álló digitális eszközöket. Az okostábla pl. nagyban segít abban, hogy egy-egy felmerülő kérdésben azonnal választ kapjunk, így azt is megtanulják a gyerekek, hogy az internet nem csupán a szórakozást tudja támogatni, de akkor is a segítségünkre van, ha lankad a figyelem, s valamivel “okosan” kell feldobni az órát. Mivel a gyerekek nagyon sok időt töltenek az iskolában, fontos, hogy jó érzéssel jöjjenek be, ezért vallom, hogy szeretetre és elfogadásra van a leginkább szükségük. Meg kell tapasztalniuk, hogy a tudás érték, és fontos, de el kell tudni fogadniuk azt is, hogy ennek megszerzése sok munka, s nem megy mindenkinek egyformán gyorsan és könnyen. Célom, hogy türelmesek, megértőek, szeretetteljesek legyenek magukkal, s egymással szemben is. Szeretettel várom az érdeklődőket a MedveVár alkalmain, valamint a nyílt órákon, ahol személyesen is megismerkedhetünk.

Iskolabemutató

Play Video Play Video

Intézményvezetői tájékoztató - 2021-2022.

Play Video Play Video