Péntek, 07 20th

Last updateSze, 18 Júl. 2018 8am

Hagyományaink

Gólyabál és TÖK party:
Novemberben szoktuk megrendezni a gólyabált és a TÖK partyt. A gólyabálon a tizedikesek mindig készülnek valami apró meglepetéssel a gólyáknak. Tavaly például egy csort és egy pon-pont kaptak a kilencedikesek, természetesen jelképesen az iskolakezdéshez. Az új gólyák számíthatnak idén is meglepetésükre a gimnazistáktól.
A TÖK party igazán nagy sikerrel telt mind a tanárok, illetve a diákok körében is. A gyerekek musorral kedveskedtek egymásnak. Volt, aki saját zenekarát mutatta be a közönségnek, de a lányok hastánca is nagy ovációt keltett, majd utána következett a fergeteges buli. A dekoráció is látványos volt, a tanulók tökfejeket készítettek, valamint a rengeteg gyertya már kezdettol fogva megteremtette a jó hangulatot. A bulira nagyon sokan jöttek el, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén is megrendezzük a TÖK partyt a gimnazisták legnagyobb örömére.

Szalagavató bál:
Decemberben tartjuk szalagavató bálunkat, ahol "öreg" diákjaikat köszöntjük és avatjuk fel. Az avatás után a tizenkettedikesek keringot és egy szabadon választott táncot is eloadnak szüleiknek, tanáraiknak, valamint rokonaiknak és barátainak. A tanárok diákparódiával készülnek mindig nagy ováció kíséretében, valamint a tizenegyedikesek is mindig tartogatnak meglepetés programot az idosebb diákok számára. A szalagavató bál a szülokkel együtt közös tánccal zárul.

Maszkabál:
Általában februárban rendezzük meg a farsangokat, külön az alsósok, az 5.-6.-ok, a 7.-8.-ok és szintén külön, de nem utolsó sorban a gimnazistáknak.
Törekedtünk arra, hogy a diákokban ne csak egy egyszeru buliként maradjon meg a farsang, ezért számos programmal színesítettük a partikat. Többek között mindegyik maszkabálon megrendeztük a bálkirály-bálkirályno választást, volt táncverseny, hastáncolás, sms fal -ahol nyilvánosan üzenhettek egymásnak a diákok-, divatbemutató, karaokee show, mely musorokat külön-külön ajándékokkal jutalmaztunk.
Ügyeltünk a dekoráció és a fények magasabb színvonalára is, amely még intenzívebb lelkesedést eredményezett a gyerekek körében.

Bálint napi üzenetelés:
Talán az egyik legkedvesebb programunkat február 14.-én tartjuk, amely a "Bálint napi üzenetelés"-ből áll. A gyerekek elozetes hirdetés alapján, üzeneteket írhatnak egymásnak, melyeket a "Cupidók"-nak beöltöztetett alsósoktól kapnak meg a címzettek. A gimnazisták romantikus zenei összeállítással is kedveskednek a gyerekeknek, melyet egész nap -szünetekben- hallgathatják a tanulók az iskola rádión keresztül.
Az elsöpro siker miatt úgy döntöttünk, hogy hagyományt teremtünk ezen a napon iskolánkban, ezért diákjaink jövore is számíthatnak a Bálint napi üzenetekre.

Csik nap:
Márciusban rendezzük mag hagyományőrző ünnepségünket, Csik Ferenc, egykori olimpikonunk és névadónk emlékére, a Csik napot.
E neves alkalommal Csik Ferenc egykori sporttársai, családtagjai szokták nálunk tiszteletüket tenni, valamint sportiskola révén minden évben olimpikonokat, híres sportolókat is invitálunk rendezvényünkre. A tavalyi ünnepség az olimpia szellemében zajlott, ahol Schmitt Pál is megtisztelt jelenlétével.
Büszkeség tölt el minket, hogy neves sportoló diákok járnak iskolánkba, ezért rövid filmet szoktunk készíteni, hogy ok hogyan, illetve miként élik meg sportkarrierjüket. A musorok után a Csik díjakat kiosztjuk tanárjaink és diákjaink részére, amely igen nagy elismerést jelent lelkiismeretes, odaadó munkájukért. Csik Ferenc dombormuvének megkoszorúzása után állófogadással zárjuk a Csik napot.

Németh László megemlékezés:
Németh László, neves írónk a Medve utcai Általános Iskolában töltötte diákéveit, majd már felnottként iskolaorvosként egészségtan tanárként munkálkodott is6kolánkban. Minden év tavaszán koszorúzzuk meg dombormuvét a Szilágy Fasornál, illetve sírhelyét a Farkasréti temetoben.

Medvest:
Szintén tavasszal rendezzük meg színvonalas évzáró gála estünket, a Medvestet. 
A rendezvényt a Marcibányi téri Muvelodési központban szoktuk megtartani. Ekkor minden osztályból készülnek a gyerekek valamilyen szabadon választott produkcióval, melyet szülok, barátok is megtekinthetnek. 
A gimnazista gyerekektol tavaly például az Egri csillagokat láthattuk, de volt különbözo táncos, szavaló, éneklo és hangszeres produkció is.

Maratoni videózás:
Idén harmadik éve fogjuk megtartani iskolánkban a maratoni videózást, amely az elmúlt két évben is sikeres volt gimnazista diákjaink körében. Ez a programunk a nevébol adódóan egy 12 órás videózást takar, amely -személyes élményemre támaszkodva- kellemes beszélgetésekkel, és színvonalas filmek vetítésével telik.

Táborok:
Több mint 10 éve, minden évben német tábort szervez az iskola, amely ragyogó lehetoséget nyújt a diákoknak a nyelvvizsga felkészülésére. A táborban délelottönként nyelvtanulás, délután játékos szabadfoglalkozás folyik.
A gyerekek már csak Fenyvesi táborként emlegetik az iskola nyári táborozási lehetoségét. Alsósok, felsosök és gimnazisták egyaránt jelentkezhetnek a táborba, melyrol idén is felejthetetlen, gazdag élményekkel tértek vissza a gyerekek.
Iskolakezdéskor megyünk gólyatáborba a kilencedikesekkel, illetve néhány vállalkozó kedvu tizedikes diákkal, akik a saját gólyatábori élményeikre támaszkodva összeállítják az új gólyáknak részleteses programtervüket.
A gólyák itt bebizonyíthatják rátermettségüket, hiszen rendkívül suru programokkal dúsított napjaik, vetélkedokkel, játékokkal, ügyességi versenyekkel telnek. Természetesen a tábor célja az új osztályfonökkel és az osztálytársakkal való megismerkedés. A tábor végét a gólyaavatás pecsételi meg.

Iskolánkról

Iskolánk a Csik Ferenc Általános és Gimnázium a második kerület szívében várja azokat az általános iskolai tanulókat, akik német nyelvet szeretnének tanulni vagy érdeklődnek a sport iránt. Gimnáziumunk azokat a fiatalokat várja, akik érdeklődnek a sport vagy a média világa iránt. Élsportoló tanulóink számára egyéni érkezési idővel igyekszünk megkönnyíteni a tanulás és a sport összehangolását, míg médiás tanulóinkat emelt számú média és média gyakorlat órákkal várjuk.

Ön itt van: Home Iskolánkról Hagyományaink