Péntek, 07 20th

Last updateSze, 18 Júl. 2018 8am

Csik Katalin

 Keszthely Csik Ferenc knyv 026   csik katalin

Csik Katalin 1944 januárjában született Budapesten olimpiai bajnok úszónk, Csik Ferenc és Philippovich Fedóra második gyermekeként. Mindig meghatódva emlékezett vissza arra a pár együtt töltött évre, ami négyőjüknek megadatott mindaddig, míg a háború szét nem választotta a családot.

Édesapja Katalin születésekor tanársegéd volt a Királyi Testnevelési Főiskolán és közben sportorvosként is dolgozott. Ám a háború közbeszólt és vége lett a családi boldogságnak. Apját a katonaorvosi teendői elszólították a családtól, a felesége és a gyerekek a biztonságosabb Keszthelyre költöztek a nagyszülőkhöz. Úgy tűnt, hogy újból láthatják egymást, ám édesapjuk balszerencsésen az utolsó napokban egy bombatámadásban életét vesztette. A gyerekeket nagyon megviselte szeretett apjuk elvesztése. Édesanyjuk mindig nagy szeretettel beszélt róla: „Végtelenül jó ember volt, jó apa, lelkiismeretes orvos, mindenben helyt tudott állni.”

Csik Katalin nagy tisztelettel és szeretettel gondozta édesapja örökségét. Két könyvet szerkesztett, melyben összegyűjtötte a rövid, de tartalmas életet élő olimpiai bajnokról fennmaradt emlékeket. Szívügyének tartotta, hogy sportoló ifjúságunk, minél jobban ismerje édesapját és példaként tekintsen rá. Ünnepélyeinken gyakori vendég volt, baráti szálakkal kötődött nevelőtestületünkhöz.

Iskolánkról

Iskolánk a Csik Ferenc Általános és Gimnázium a második kerület szívében várja azokat az általános iskolai tanulókat, akik német nyelvet szeretnének tanulni vagy érdeklődnek a sport iránt. Gimnáziumunk azokat a fiatalokat várja, akik érdeklődnek a sport vagy a média világa iránt. Élsportoló tanulóink számára egyéni érkezési idővel igyekszünk megkönnyíteni a tanulás és a sport összehangolását, míg médiás tanulóinkat emelt számú média és média gyakorlat órákkal várjuk.

Ön itt van: Home Iskolánkról Csik Ferenc és lánya, Csik Katalin Csik Katalin