Péntek, 07 20th

Last updateSze, 18 Júl. 2018 8am

Német-magyar cserediákprogram - Budapest

Kategória: Duisburg Hőnig Anikó
Találatok: 2409

IMG 4705a

A 2015. őszén elkezdett diákcsereprogram újabb állomásához érkeztünk: második alkalommal látogattak hozzánk a duisburgi Lisa-Meitner Gesamtschule 5 diákja és két tanára.

 A német munkaközösség tanárai igyekeztek tartalmas, színvonalas programot összeállítani, hogy lehetőséget teremtsenek a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium és Budapest főbb nevezetességeinek megismerésére. Egy egész napos kirándulás ezúttal Szentendrére pedig bemutatta, hogy a fővároson kívül is sok szép látnivalót kínál országunk.

 A programokon lehetőséget biztosítottunk több magyar diáknak is, hogy gyakorolja a német nyelvet. A visszajelzéseik és a pénteki projektmunkák alapján nagyon hasznosan telt ez a hét.

diákunk élménybeszámolója

A kollégákkal folytatott beszélgetésekből kiderült, hogy nagyon jól érzik magukat, tetszik nekik az iskola, iskolánk légköre, a kollégák egymáshoz való baráti viszonya, és mindenképpen szeretnék ezt a cserekapcsolatot  fenntartani, folytatni.

Mi is minden erőnkkel ennek a kapcsolatnak a fenntartásán és ápolásán leszünk továbbra is.                                                                                                                                                                                                                              Happ Jenőné, német munkaközösségvezető


A duisburgi iskola látogatása Budapesten

Kategória: Duisburg Hőnig Anikó
Találatok: 1940

 IMG 3634

 

 

 

 

2016. május 20. és 26. között a Lise-Meitner Gesamtschule 7 diákja és 3 tanára iskolánkba látogatott. A német diákok iskolánk tanulóinak családjánal laktak. Délelőtt tanórákat látogattak, délután pedig a német nyelvtanárok és a németes diákok által szervezett programokon vettek részt.

A szülői önkéntes segítségnyújtásának köszönhetően az egy hetes itt tartózkodás igazán színvonalasra sikerült. Köszönjük és hálásak vagyunk a felajánlásokért. 

diákunk élménybeszámolója

galéria

Iskolánk Csapata Duisburgban járt

Kategória: Duisburg Száraz Tamás
Találatok: 1267

Beszámoló megtekintése

Iskolánkról

Iskolánk a Csik Ferenc Általános és Gimnázium a második kerület szívében várja azokat az általános iskolai tanulókat, akik német nyelvet szeretnének tanulni vagy érdeklődnek a sport iránt. Gimnáziumunk azokat a fiatalokat várja, akik érdeklődnek a sport vagy a média világa iránt. Élsportoló tanulóink számára egyéni érkezési idővel igyekszünk megkönnyíteni a tanulás és a sport összehangolását, míg médiás tanulóinkat emelt számú média és média gyakorlat órákkal várjuk.

Ön itt van: Home Iskolánkról Nemzetközi kapcsolatok Duisburgi cserekapcsolat