Péntek, 07 20th

Last updateSze, 18 Júl. 2018 8am

A Nagy Sportágválasztón volt a 4.a osztály

Kategória: Programok 2016-2017 Hőnig Anikó
Találatok: 2644

sportagvalaszto-2017

2017. május 26-án a 4.a osztály kilátogathatott a Nagy Sportágválasztóra.
Az osztály beszámolóját az alábbiakban olvashatják:

galéria

Bővebben...

London párizsi látogatással

Kategória: Programok 2016-2017 Hőnig Anikó
Találatok: 2127

2017. április 29. és május 6. között gimnáziumunk 8 diákja Hajósi Melinda tanárnő kíséretében Londonban járt. Az utazásról Holczer Iringó írt élménybeszámolót. 

beszámoló

videó

Témanapok - 2017. április 10-11.

Kategória: Programok 2016-2017 Hőnig Anikó
Találatok: 1975

zoldsziget2

IMG 4950

IMG 4955

Az idei tanév tavaszán a témanapok programjai a környezet, környezettudatosság és biztonság témára épültek. Felső tagozatos diákjaink április 11-én kedden külső programokon vettek részt. Voltak osztályok a Planetáriumban, az Állatkertben, a Füvészkertben, az 5.b és 6.b osztályok a bécsi Természettudományi Múzeumba látogattak, az 5.a osztály pedig a Dunán lévő Zöld Szigetre jutott el, arra az úszóműre, mely a fővárosba érkező hajókat szolgálja ki, egyebek mellett összegyűjti a hajókon keletkező, a környezetre ártalmas anyagokat.

A gimnazistáink április 10-én hétfőn szerveztek iskolán kívüli programokat, míg a keddi napon az iskolában dolgoztak. Voltak osztályok az első nap a Margit-szigeten vagy a Római-parton szedtek szemetet. Néhány osztály az Országos  Rendőrfőkapitányság Teve utcai székházában járt és érdekes bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadáson vehetett részt. 

A második napon voltak diákok, akik újrahasznosítható háztartási hulladékokból készítettek használati tárgyakat, ajándékokat. Mások iskolánkat, udvarunkat tette szebbé és rendezettebbé: virágokat ültettek, az osztálytermekben az asztalokat takarították le. Három osztály médiás diákjai a környezetvédelem – környezettudatosság jegyében hallgatták diáktársaik előadásait az aulában egy verseny keretében. 

a prezentációs verseny beszámolója

A témanapok zárásaként pedig pedagógusaink a Hilton Budapest Szálloda munkatársaival egy közös kosárlabda délutánon vettek részt és barátságos mérkőzéseket játszottak. 

Csik-napok 2017

Kategória: Programok 2016-2017 Hőnig Anikó
Találatok: 2230

Hagyományainkhoz híven az idei tanévben is március 30-31-én emlékeztünk iskolánk  névadójára, Dr. Csik Ferencre.

galéria


Bővebben...

Rió 2016 teremavató

Kategória: Programok 2016-2017 Hőnig Anikó
Találatok: 2081

Március 30-án ismét egy olimpiai teremmel leszünk gazdagabbak.

Hagyományainkhoz híven a tantermeinket az Újkori nyári olimpiák helyszíneiről neveztük el. Európa, Észak –Amerika, Ázsia és Ausztrália után először rendeztek olimpiát a dél-amerikai kontinensen. A XXXI. nyári olimpia a brazíliai Rió de Janeiro volt. Így az U33-as rajztermünk a Riói olimpia emlékét őrzi mostantól.

A Riói emléktermet a Csik-nap keretében avattuk fel, melyen a diákok és pedagógusok mellett több neves vendég is részt vett: dr. Bartha Csaba a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Lehmann László a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, dr. Jakabházyné Mező Mária a MOA tiszteletbeli főtitkára, Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, Kökény Roland olimpiai bajnok kajakozó, Zsivóczky-Farkas Györgyi olimpikon hétpróbázó, Zsivóczky Attila világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpikon tízpróbázó, Beck Mónika szívnagykövet, kommunikációs nagykövet és Iváncsics Zsolt a "magyar Forrest Gump" jótékonysági sportoló.

A színvonalas teremavató műsorban Dobó Andrea és Lilienberg Zsuzsanna tanárnők vezetésével az 5.c osztály Olimpia történeti csoportja, a 6.b és 8b. osztály lányai vettek részt. A dekoráció elkészítésében Somody Bea tanárnőnek köszönhetően a rajzszakkör gyerekei segítettek.

galéria

 

Tankonyha program

Kategória: Programok 2016-2017 Száraz Tamás
Találatok: 2156

2

Március 22-én a 3. c osztály 15 fővel a Törökvész Úti Általános Iskolában az "Iskolában FŐ az egészség" tankonyha programon vett részt.
A főzés alapanyagainak költségét az Önkormányzat fedezte az Életvitel Stratégia Program keretében. A tanulók Csanádyné Söjtöry Borbála és Belső Zsuzsanna tanítók felügyelete alatt dr. Füzi Rita tolmácsolásában egy rövid elméleti blokkal kezdték 3 órás programjukat, melyet ételek kis csoportban történő elkészítése, a közös étkezés, majd rendrakás követett.
A legnagyobb élvezetet a kenyérsütés képezte, hiszen az alapanyagok és a munkafolyamat megbeszélése után a diákok önállóan mérhettek, keverhettek, dagaszthatták a kenyérnek való tésztát. Az eredmény sikere szemmel látható volt, hiszen az elkészített ételeket a gyerekek pillanatok alatt jóízűen elfogyasztották.
galéria

Dekor Expo 2017

Kategória: Programok 2016-2017 Hőnig Anikó
Találatok: 2169
unnamed

Március 27-én szokatlan, de mégis ismerős alapanyagok feldolgozásával, montázs és kollázs technikával kísérletezhettek, versenyezhettek gimnazista diákjaink. (Cozombolisz Arnold, Buzsáki Virág, Herczegh Zita, Oláh Sarolta, Kaufmann Angéla, Kiss Levente, Kovács Viktor, Kóber Dorina, Szalai Szilvia és Wei Zsófia) A 2017-es Dekor Expo kiállítás építése során feleslegessé vált anyagokból lehetett alkotni. (A versenyen készült kreatív munkák az expo végéig láthatók a helyszínen, majd az alkotók elhozhatják azokat.)
Tanulóink  a hulladékokból változatos témájú és érdekes felszínű képeket hoztak létre. 
 
Köszönjük  a Vezetőségnek, hogy megengedték és biztosították a feltételeket a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés jegyében rendezett kreatív  versenyen való részvételre.
 
Somody Beáta
vizuális kultúra tanár

Iskolánkról

Iskolánk a Csik Ferenc Általános és Gimnázium a második kerület szívében várja azokat az általános iskolai tanulókat, akik német nyelvet szeretnének tanulni vagy érdeklődnek a sport iránt. Gimnáziumunk azokat a fiatalokat várja, akik érdeklődnek a sport vagy a média világa iránt. Élsportoló tanulóink számára egyéni érkezési idővel igyekszünk megkönnyíteni a tanulás és a sport összehangolását, míg médiás tanulóinkat emelt számú média és média gyakorlat órákkal várjuk.

Ön itt van: Home Programjaink 2016-2017